Over Fabs Haakwerken

Fabiane en haar verhaal

Ik ben Fabiane, getrouwd en moeder van 2 jongens. Sinds een paar jaar fanatiek haakster en sinds kort officieel eigenaar van Fabs Haakwerken.

Wanneer ben je op zoek gegaan naar verandering en waarom?

Ik ben niet echt op zoek naar verandering gegaan. Ik ben gewoon iets gaan doen wat ik leuk vond (haken). Toen mensen erachter kwamen dat ik haakte, kreeg ik steeds meer verzoeken om dingen voor mensen te maken. En zo is Fabs Haakwerken ontstaan.

Hoe heb je je zoektocht vormgegeven? Bv trainingen gevolgd, boeken gelezen, therapie

Mijn passie voor haken komt bij mijn moeder vandaan. Zij haakte ook altijd graag. Helaas is zij er niet meer. Ik mis haar enorm en vind het ontzettend jammer dat ik dit niet met haar kan delen. Maar ik weet zeker dat ze trots is.

Ben je ergens vastgelopen tijdens je zoektocht? Zo ja, hoe ben je weer verder gegaan?

Ik heb lang getwijfeld of ik er wel echt een bedrijf van moest maken. Het was toch meer een hobby?! Maar uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om ervoor te gaan. Ik kan nog niet leven van mijn haakwerken, dus ik werk ernaast. Maar op een dag hoop ik mijn baan op te kunnen zeggen zodat ik mij volledig kan richten op Fabs Haakwerken.

Herinner je je het moment nog dat je besloot een eigen bedrijf te starten? Zo ja, omschrijf dat gevoel en het hoe & waarom.

Aangezien het nog maar kort geleden is, weet ik het nog heel goed. Ik vond het ongelofelijk spannend. Maar uiteindelijk gaat het erom wat erna gebeurt en daar ben ik nu volop mee bezig.

Geef een beknopte omschrijving van jouw business en wat jouw bedrijf onderscheidend maakt:

Ik maak zelfgemaakte haakwerken.
Bij mij kun je voor van alles terecht: mutsen, dassen, sjaals, omslagdoeken, vesten maar ook babydeken, sokjes, jurkjes, etc.

Al mijn werken worden door mijzelf op aanvraag met de hand gemaakt. Als je iets van mij draagt, ben dus per definitie uniek, want niemand anders heeft het. Al mijn werken voorzie ik van een eigen label zodat je weet dat je een origineel draagt.

Is het anders om als vrouw een bedrijf te runnen? En zo ja, hoe merk je dat in de praktijk?

Ik merk weinig verschil. Behalve dat het merendeel van mijn klanten vrouw is. Heb je nog tips voor toekomstige onderneemsters?

Jazeker; ga doen wat je leuk vindt!


Copyright © 2019 Fabs Haakwerken | Algemene voorwaarden